Bacon-Wrapped-Albacore-Tuna-“Filet-Migno

Hozzávalók 4 főre

  • 2 mogyoróhagyma

  • jó mínőségű vaj

  • frissen őrölt bors, tengeri só

  • 5 cl konyak, 1 pohár száraz fehérbor

  • tejszín, mustár

  • apróra vágott friss tárkony

  • egy lime leve

  • tonhal steak szeletek

  • 6-8 bacon szelet

Baconba tekert tonhal steak

1. lépés: Készítsd el a borsos mártást: Egy nagy serpenyőben közepes lángon megolvasztjuk a vajat. Keverd hozzá a mogyoróhagymát és főzd őket puhára. Add hozzá a fekete borsot és a konyakot. Ha szükséges, óvatosan gyújtsd meg a meleg konyakot a flambírozáshoz. Adjuk hozzá fehér bort, és forraljuk fel; redukáljuk a  felére a mennyiséget. Keverd hozzá a tejszínt és a mustárt, és hagyjuk, hogy a szósz párolodjon. Adj hozzá sót ízlés szerint. Keverj hozzá a apróra vágott tárkonyot, és nyomj bele néhány csepp friss lime levet. Tartsd melegen, amíg készen nem áll a tálalásra.

 

2. lépés: A tonhal steak szeleteket fűszerezzük be sóval és borssal, locsoljuk meg olíva olajjal.

 

3. lépés:

Helyezzük a tonhal szeleteket a baconra és henteszsinórral kössük őket össze szorosan.

 

4. lépés: Közép magas hőmérsékletre fűtsük fel a grillt és olajozzuk be az Arteflame sütőlapját.

 

5. lépés: Süssük addig minden oldalát, amíg a bacon szép barna nem lesz. NE süssük túl, a tonhalnak rózsaszínűnek kell maradnia. Ha elkészültünk vele, rakjuk félre a hússzeleteket egy vágódeszkára, vágjuk le a zsinórokat és szépen szeleteljük fel őket. Ha szükséges melegítsük fel a borsmártásunkat.

 

Nézd meg az alábbi videót, ahol Steven Raichlen elkészíti ezt az ételt az Arteflame-on.

Nézd meg további receptjeinket is!

Brussels-Sprouts-on-the-Grill-1024x574.j

Kelbimbó a grillen

Csodálatos aromájú grillezett kellbimbó aranybarnára sütve, ropogós ízzel. Mindenki kedvence lesz!