
Hozzávalók 4 főre
-
2 mogyoróhagyma
-
jó mínőségű vaj
-
frissen őrölt bors, tengeri só
-
5 cl konyak, 1 pohár száraz fehérbor
-
tejszín, mustár
-
apróra vágott friss tárkony
-
egy lime leve
-
tonhal steak szeletek
-
6-8 bacon szelet
Baconba tekert tonhal steak
1. lépés: Készítsd el a borsos mártást: Egy nagy serpenyőben közepes lángon megolvasztjuk a vajat. Keverd hozzá a mogyoróhagymát és főzd őket puhára. Add hozzá a fekete borsot és a konyakot. Ha szükséges, óvatosan gyújtsd meg a meleg konyakot a flambírozáshoz. Adjuk hozzá fehér bort, és forraljuk fel; redukáljuk a felére a mennyiséget. Keverd hozzá a tejszínt és a mustárt, és hagyjuk, hogy a szósz párolodjon. Adj hozzá sót ízlés szerint. Keverj hozzá a apróra vágott tárkonyot, és nyomj bele néhány csepp friss lime levet. Tartsd melegen, amíg készen nem áll a tálalásra.
2. lépés: A tonhal steak szeleteket fűszerezzük be sóval és borssal, locsoljuk meg olíva olajjal.
3. lépés:
Helyezzük a tonhal szeleteket a baconra és henteszsinórral kössük őket össze szorosan.
4. lépés: Közép magas hőmérsékletre fűtsük fel a grillt és olajozzuk be az Arteflame sütőlapját.
5. lépés: Süssük addig minden oldalát, amíg a bacon szép barna nem lesz. NE süssük túl, a tonhalnak rózsaszínűnek kell maradnia. Ha elkészültünk vele, rakjuk félre a hússzeleteket egy vágódeszkára, vágjuk le a zsinórokat és szépen szeleteljük fel őket. Ha szükséges melegítsük fel a borsmártásunkat.
Nézd meg az alábbi videót, ahol Steven Raichlen elkészíti ezt az ételt az Arteflame-on.