
Hozzávalók 4 főre
-
16 db csirkeszárny vagy 1 kg csirkemell filé
-
mogyoróvaj, barna cukor, szójaszósz
-
csili paszta, szezám olaj, fokhagyma, ecet
Csirke Satay szósszal a grillen
Gyűjtsd be az Arteflame tűzterét, mire elkészülsz a csirke és a mártás előkészületével már kezdheted is a grillezést.
A Satay szószt elkészítheted a konyhádban vagy közvetlenül az Arteflame grillen.
Öblítsd le a csirke szárnyakat hideg folyó víz alatt, majd töröld őket szárazra. Önts olajat az Arteflame főzőlapra, és amikor kellően forró az olaj helyezd a szárnyakat a főzőlapra, és oldalanként kb. 5 percig süsd majd fordítsd meg őket a másik oldalukra. Addig süsd, amíg aranybarna színük és ropogós bőrük lesz.
A Satay szószhoz használj egy szószos serpenyőt, és keverd össze a mogyoróvajat, a barna cukrot, a vizet, ecetet, szójaszószt, chili pasztát, szezám olajat és fokhagymát. Kb. 2 percig kevergesd a mártást, majd helyezze oda, ahol meleg marad, de már nem fő. Ha a szósz túl sűrű, adjunk hozzá némi vizet.
Amikor a szárnyak készen állnak, fedd be őket Satay szósszal, és szórj rájuk néhány apróra vágott mogyoródarabot. A megmaradt mártásba bele lehet mártogatni a csirkeszárnyakat. Ha csirkemellet használnál inkább, vágd őket darabokra húzd nyársra őket!