Hozzávalók 4 főre

  • 16 db csirkeszárny vagy 1 kg csirkemell filé

  • mogyoróvaj, barna cukor, szójaszósz

  • csili paszta, szezám olaj, fokhagyma, ecet

Csirke Satay szósszal a grillen

Gyűjtsd be az Arteflame tűzterét, mire elkészülsz a csirke és a mártás előkészületével már kezdheted is a grillezést.

 

A Satay szószt elkészítheted a konyhádban vagy közvetlenül az Arteflame grillen.

 

Öblítsd le a csirke szárnyakat hideg folyó víz alatt, majd töröld őket szárazra. Önts olajat az Arteflame főzőlapra, és amikor kellően forró az olaj helyezd a szárnyakat a főzőlapra, és oldalanként kb. 5 percig süsd majd fordítsd meg őket a másik oldalukra. Addig süsd, amíg aranybarna színük és ropogós bőrük lesz.

 

A Satay szószhoz használj egy szószos serpenyőt, és keverd össze a mogyoróvajat, a barna cukrot, a vizet, ecetet, szójaszószt, chili pasztát, szezám olajat és fokhagymát. Kb. 2 percig kevergesd a mártást, majd helyezze oda, ahol meleg marad, de már nem fő. Ha a szósz túl sűrű, adjunk hozzá némi vizet.

 

Amikor a szárnyak készen állnak, fedd be őket Satay szósszal, és szórj rájuk néhány apróra vágott mogyoródarabot. A megmaradt mártásba bele lehet mártogatni a csirkeszárnyakat. Ha csirkemellet használnál inkább, vágd őket darabokra húzd nyársra őket!

Nézd meg további receptjeinket is!

Romaine_Salad_on_the_Grill_166e7911-f9ee

Grillezett római saláta

Ranch szósszal tálalva lesz tökéletes!

2.jpg

Rólunk

Termékeink

Közösség

Hírlevél

2120 Dunakeszi

Martinovics utca 19.

Tel: +36-30-450-6226

Iratkozz fel hírlevelünkre!

©2021 by GrillandFire.hu  Proudly created with Wix.com

0