
Hozzávalók 4 főre
-
800 gr. kelbimbó
-
oliva olaj, balzsamecet, mustár, méz
-
só, bors, frissen reszelt parmezán sajt
-
extra: kukoricakeményítő
Grillezett kelbimbó
Gyújtsd be az Arteflamedet és készítsd elő a grillezéshez.
Vágd félbe a kelbimbót a tetejétől az aljáig.
Egy nagy lába tedd be a kelbimbókat és az összes többi hozzávalót. Keverj össze mindent alaposan.
Opció: Extra ropogós kelbimbó eléréséhez adj a keverékhez kukoricakeményítőt. Ennek segítségével extra ropogós ízt tudsz elérni.
Kend be az Arteflame sütőfelületét olivaolajjal, és oszlasd el egyenletesen ott, ahol grillezni szeretnél.
Helyezd a kelbimbókat vágott felükkel lefelé közvetlenül a sütőlapra. Mozgasd meg őket és néhány percenként ellenőrizd elkészültek-e már. Ha szépen megpirultak forgasd meg őket hogy a többi oldaluk is megsülhessen kicsit.
(Megjegyzés: tapasztalatunk szerint hosszú ideig hagyhatod őket a tűzön, úgy tűnik, hogy annál inkább karamellizálódnak, minél tovább hagyod őket a sütőlapon...)
Tálald közvetlenül a grillről.
Nézd meg további receptjeinket is!
