Brussels-Sprouts-on-the-Grill-1024x574.j

Hozzávalók 4 főre

  • 800 gr. kelbimbó

  • oliva olaj, balzsamecet, mustár, méz

  • só, bors, frissen reszelt parmezán sajt

  • extra: kukoricakeményítő

Grillezett kelbimbó 

Gyújtsd be az Arteflamedet és készítsd elő a grillezéshez.

 

Vágd félbe a kelbimbót a tetejétől az aljáig.

 

Egy nagy lába tedd be a kelbimbókat és az összes többi hozzávalót. Keverj össze mindent alaposan.

 

Opció: Extra ropogós kelbimbó eléréséhez adj a keverékhez kukoricakeményítőt. Ennek segítségével extra ropogós ízt tudsz elérni.

 

Kend be az Arteflame sütőfelületét olivaolajjal, és oszlasd el egyenletesen ott, ahol grillezni szeretnél.

 

Helyezd a kelbimbókat vágott felükkel lefelé közvetlenül a sütőlapra. Mozgasd meg őket és néhány percenként ellenőrizd elkészültek-e már. Ha szépen megpirultak forgasd meg őket hogy a többi oldaluk is megsülhessen kicsit.

 

(Megjegyzés: tapasztalatunk szerint hosszú ideig hagyhatod őket a tűzön, úgy tűnik, hogy annál inkább karamellizálódnak, minél tovább hagyod őket a sütőlapon...)

 

Tálald közvetlenül a grillről.

Nézd meg további receptjeinket is!

2.png

Pikáns Csirkeszárnyak

Csirkeszárnyak különböző ízesítéssel!