6-1024x578.png

Hozzávalók 4 főre

  • 1 kg sertés lapocka vagy sertés comb

  • sózatlan vaj, ecet

  • frissen örölt fekete bors, barna cukor

  • cayenne bors, tengeri só

  • csípős szósz

Malac Steak csípős mártogatóssal

A malac steakhez:

  • kb. 1 kg sertés lapocka szeletekre vágva, vagy sertéscomb,

  • Tengeri só

  • Frissen tört bors

  • Torma a tálaláshoz

 

Első lépés: Készítsük el az ecetes mártogatóst. Olvasszunk vajat egy nehéz serpenyőben magas hőfokon. Adjuk hozzá az ecetet, borsot, cukrot, cayenne borsot, sót, és csípős szószt vagy erős paprikát. Helyezzük az edényt kevésbé forró részre és pároljuk 3 percig, amíg felolvad a cukor és a só. Ezután vegyük le a tűzről és hagyjuk kicsit hűlni.

 

Második lépés: Fűszerezzük be gazdagon a sertésszeleteket mindkét oldalán sóval és borssal.

 

Harmadik lépés: Hevítsük fel az Arteflame grill közepét, kenjük le a rostlapot olajjal.

 

Negyedik lépés: Rakjuk. A hússzeleteket a grill közepére és magas hőn süssük át a húsokat, időközönként megforgatva őket, kb 4 percig oldalanként. Amikor megsültek egy fogó segítségével merítsük el a hússzeleteket a mártogatósban, úgy hogy teljesen elmerüljtn mindkét oldala egy pillanatra. Aki nagyon csípősen szereti locsolhat még a mártogatósból a húsra. Vágjuk kisebb szeletekre és tormával tálaljuk.

 

Nézd meg Steven Raichlen hogyan készíti el ezt a receptet az Arteflame One 40 grillen.

Nézd meg további receptjeinket is!

2.png

Pikáns Csirkeszárnyak

Csirkeszárnyak különböző ízesítéssel!