Rotisserie-turkey-2-1024x682.jpg

Hozzávalók 4 főre

  • 1 db egész pulyka

  • kb 5 liter meleg víz

  • előre elkészített páclé, pác zacskó

  • tetszés szerinti fűszerek, vaj, oliva olaj

Pulyka a nyárson

Gyűljetek a barátaiddal az Arteflame 40 grilled köré és süss egy fűszerekben forgatott pulykát az új forgató nyársunkon!

 

Mielőtt elkezdenénk, a pulykát egy nappal a sütés előtt áztasd be sós-fűszeres vízbe egy éjszakára. Ez segíteni fogja a szaftos állag elérését és csökkenti a sütés idejét. A pácoláshoz vásárolhatsz különféle pácoldatokat és pácoláshoz alkalmas zacskót.

 

HOGYAN PÁCOLD BE A PULYKÁT?

Old fel a páclevet meleg vízben, majd hűtsd le a keveréket. Rakd a pulykát a műanyag zacskóba majd öntsd rá a páclevet. Hagyd egy éjszakára a hűtőben és sütés előtt 1-2 órával vedd ki a pulykát a pácléből.

 

A PULYKA MEGSÜTÉSE

Mielőtt a sütéshez fognál, tömd meg a pulykát különböző fűszerekkel, pl. Kakukkfű, zsálya, vagy rozmaring. Egy hentes zsinórral kösd össze a pulyka testét és szárnyait, ezáltal forgatás közben nem fognak a szárnyak lelógni és megégni. Kend be a pulykát vajjal vagy olívaolajjal és szórjál rá görög fűszerkeveréket.

 

Kezdjük el a sütést!

Helyezd el a pulykát a rúdon, majd állítsd be a helyére mikor a grill megfelelő hőmérsékletű. Húshőmérővel mérd meg a mellhús legvastagabb részét a hőmérsékletet, kb. 76 fokos magtőnél elkészültél.

Nézd meg további receptjeinket is!

2.png

Pikáns Csirkeszárnyak

Csirkeszárnyak különböző ízesítéssel!