7-1.png

Hozzávalók 4 főre

  • 16 db csirkeszárny

  • extra szűz oliva olaj

  • só, bors, fokhagyma és hagyma granulátum

  • kedvenc csípős vagy BBQ szószód

Csirkeszárnyak a grillen

Rakj tűzet az Arteflame grilledben, így készen áll, amikor a szárnyakat elkészítetted.

 

Öblítsd le a szárnyokat hideg folyó víz alatt, majd töröld őket szárazra papírtörlővel.

 

Tedd a szárnyokat egy műanyag zacskóba (vagy egy nagy tálba), és adj hozzá 6 teáskanálnyi olivaolajat, 1 csésze tetszőleges szószt, só és bors ízlés szerint, fokhagymát és hagymaport. Egyéb ízeket is hozzáadhatunk, például gyógynövényeket vagy paprikát. Az ízeket váltogathatod és kísérletezhetsz is velük.

Próbáltál már mogyoróvajjal csirke szárnyat ízesíteni?! Keverj össze földimogyoróvajat, szójaszószt, lime levét, barna cukorot, pirospaprika pelyhet és 2/3 csésze vízet. Ezután keverd össze alaposan, amíg sima, de vastag állagot nem kapsz.

 

Addig mozgasd, keverd a szárnyakat, amíg mindenhol nem fedi őket a fűszeres keverék. Ha az időd megengedi, hagyd pár óráig pácolodni. Ha az éhség sürget, induljon a grillezés. (A használt pácot ki kell dobni.)

 

Tegyél kevés főzőolajat az Arteflame-re, és tedd a szárnyakat oldalanként 4–5 percre a lapos acél rácsrészre. Ízesítéshez sütés közben locsolgasd a szárnyakat   friss szósszal, marináddal, de ne azzal amivel pácoltad a húsokat.

 

Addig süssük őket amíg aranybarna színűek és ropogós bőrűek nem lesznek.

Nézd meg további receptjeinket is!

Rotisserie-turkey-1024x682 (1).jpg

Nyárson sült pulyka

Gyertek barátaiddal az Arteflame grilled köré és süss egy fűszerekben forgatott pulykát!