Ribeye-Steaks-on-the-Grill.jpg

Hozzávalók 4 főre

  • 4 szelet Ribeye Steak

  • Kedvenc steak fűszered

  • 30 dkg jó mínőségű vaj

  • Rozmaring csokor

Ribeye Steak a grillen

Helyezd a steak szeleteket egy sütőpapírra.

 

Önts kedvenc fűszeres pácod a húsra és dörzsöld be jó alaposan és egyenletesen a steak szeleteket. Ezután tedd őket egy zárható edényben a hütőbe 45-60 percre, ez alatt az idő alatt pácolódik a hús.

 

Olvassz vajat egy kis edénybe, és készíts elő egy rozmaring csokrot. Ezzel fogjuk locsolgatni, kenegetni a húst sütés közben.

 

Gyújtsd be az Arteflame grilledet és készítsd elő a sütéshez. Használd a középső rostlapot, hevítsd fel rendesen. “Reverse searing” azaz fordított technika. Fogunk alkalmazni a hús megsütéséhez. Elsőként megsütjük a húst a sütőfelületen, majd a rostrácson befejezzük a sütést magas hőfokon.

 

Önts némi főző olajat a sütőlapra és rakd rá a hússzeleteket. Időnként forgasd meg őket, amíg a maghőmérséklet el nem éri a 40-43 fokos hőmérsékletet.  Ezután rakd a steak szeleteket a grill közepére a rostrácsra és fejezd be  a sütést. Ehhez forrónak kell lennie a rostrácsnak és már nem kell sokáig sütni a húst.

 

Forgasd meg a steakeket percenként és locsolj rá az olvasztott vajból a rozmaring ág segítségével.  A steaknek nem kell sok idő 48-49 fokos maghőmérsékletnél vedd le őket a rácsról, kerüld el a túlsütést.

 

A tűzről levétel után is tovább sül belül a hús, hagyd pihenni legalább 5 percig. Tökéletes kb. 55 fokos maghőnél lesz a steakunk.

Nézd meg további receptjeinket is!

2.png

Pikáns Csirkeszárnyak

Csirkeszárnyak különböző ízesítéssel!