
Hozzávalók 4 főre
-
4 szelet Ribeye Steak
-
Kedvenc steak fűszered
-
30 dkg jó mínőségű vaj
-
Rozmaring csokor
Ribeye Steak a grillen
Helyezd a steak szeleteket egy sütőpapírra.
Önts kedvenc fűszeres pácod a húsra és dörzsöld be jó alaposan és egyenletesen a steak szeleteket. Ezután tedd őket egy zárható edényben a hütőbe 45-60 percre, ez alatt az idő alatt pácolódik a hús.
Olvassz vajat egy kis edénybe, és készíts elő egy rozmaring csokrot. Ezzel fogjuk locsolgatni, kenegetni a húst sütés közben.
Gyújtsd be az Arteflame grilledet és készítsd elő a sütéshez. Használd a középső rostlapot, hevítsd fel rendesen. “Reverse searing” azaz fordított technika. Fogunk alkalmazni a hús megsütéséhez. Elsőként megsütjük a húst a sütőfelületen, majd a rostrácson befejezzük a sütést magas hőfokon.
Önts némi főző olajat a sütőlapra és rakd rá a hússzeleteket. Időnként forgasd meg őket, amíg a maghőmérséklet el nem éri a 40-43 fokos hőmérsékletet. Ezután rakd a steak szeleteket a grill közepére a rostrácsra és fejezd be a sütést. Ehhez forrónak kell lennie a rostrácsnak és már nem kell sokáig sütni a húst.
Forgasd meg a steakeket percenként és locsolj rá az olvasztott vajból a rozmaring ág segítségével. A steaknek nem kell sok idő 48-49 fokos maghőmérsékletnél vedd le őket a rácsról, kerüld el a túlsütést.
A tűzről levétel után is tovább sül belül a hús, hagyd pihenni legalább 5 percig. Tökéletes kb. 55 fokos maghőnél lesz a steakunk.